El bagul dels monstres en IPad

El bagul dels montres, publicat per Edicions Bromera ha llançat al mercat la seva versió en iPad .

Es tracta d’una versió digital i interactiva de quatre títols d’«El Bagul dels Monstres», una col·lecció per a primers lectors pensada per perdre la por a la lectura i gaudir alhora d’històries plenes d’humor i fantasia protagonitzades per éssers monstruosos. En cada història, el protagonista es veu involucrat en situacions gracioses i peculiars que desdramatitzen el tradicional efecte terrorífic que els monstres han exercit sobre els petits. Descarregant l’aplicació, l’usuari de qualsevol IPad podrà gaudir de tots els continguts d’El zombi, i podrà adquirir tres títols més (El vampir, L’home del sac i La bruixa) al preu d’1,79 € cada títol o de 4,49 € la col·lecció completa. Els contes són de l’escriptor Enric Lluch i estan il·lustrats per professionals de prestigi reconegut: Oriol Hernández (El zombi), Fernando Falcone (El vampir), Miguel Ángel Díez (L’home del sac) i Óscar T. Pérez (La bruixa).

A més de les animacions interactives, que captivaran els més menuts, aquesta aplicació desenvolupada per l’empresa itbook permet triar l’idioma en què llegir i escoltar els textos entre 5 llengües (castellà, català, anglès, francès i alemany), així com la possibilitat d’enregistrar una nova locució, de manera que el nen o els seus pares puguin convertir-se també en narradors. També ofereix l’avantatge de poder escollir la tipografia (majúscula o lletra d’impremta) per poder adaptar fàcilment tot el material al procés d’aprenentatge de la lectura en què es troba cada nen.

Cal destacar el potencial lúdic que ofereix aquesta adaptació dels contes d’«El Bagul dels Monstres», ja que cada pàgina ofereix animacions, efectes sonors i sorpreses que guarden relació amb l’argument i que l’infant podrà descobrir tocant les il·lustracions mitjançant la pantalla. Al mateix temps, el joc té un paper important més enllà del conte, i en cada títol, els nens podran passar-ho de por fent trencaclosques a partir de les il·lustracions que prèviament han descobert al llarg de cada història. D’aquesta manera, la combinació de lectura i joc facilita l’aprenentatge de la lectura i, sobretot, l’adquisició de l’hàbit lector en els infants que s’estan iniciant en el món de la lectura.

En http://www.animallibres.cat/monstres es poden consultar tots els detalls de la col·lecció en paper que publica Animallibres, i que també està publicada en la resta de segells del Grup Bromera: Algar (en castellà i en anglès) i Bromera

Aplicació IPad de la col·lecció «El bagul dels monstres»
Col·lecció «El bagul dels monstres» en paper
«El bagul dels monstres» en IPad
El zombi en IPad / Il·lustració d’El zombi
El vampir en IPad / I·llustració d’El vampir
L’home del sac en IPad / Il·lustració de L’home del sac
La bruixa en IPad /Il·lustració de La bruixa