Laura Gallego, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2012

Laura Gallego (València, 1977) ha obtingut avui el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil corresponent a 2012 per la seva obra ‘Allà on els arbres canten’ publicat per Cruïlla en català i SM en castellà. El guardó, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte per distingir una obra d’autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat i editada a Espanya durant 2011.

Cruïlla publica aquesta tardor una nova edició d’aquesta obra, en cartoné, amb dues postals que reprodueixen les dues cobertes que s’han fet d’aquest llibre.

Laura Gallego va nàixer a Quart de Poblet (València). Va estudiar Filologia Hispànica, i es va especialitzar en literatura medieval. Es va donar a conèixer com a escriptora amb ‘Finis Mundi’ guanyadora del premi Barco de Vapor el 1998 i el va tornar a guanyar amb ‘La leyenda del rey errante’ (Totes dues en català a Cruïlla).

El jurat ha estat compost per Gregorio Salvador a proposta de la Real Academia Española; per la Real Academia Galega, Francisco Fernández; per la Reial Academia de la Llengua Basca/Euskaltzaindia Amaia Jaureguizar; per l’Institut d’Estudis Catalans, Mercè Canela; per l’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI) Sara Moreno; per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Antonio Agustín Gómez Yebra; per la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), Rafael José Terán; per l’Associació Col·legial d’Escriptors d’Espanya (ACE), Juan Ángel Juristo; pel Centre d’Estudis de Gènere, María Milagros Montoya; pel ministre d’Educació, Cultura i Esport, María Dolores González. Han assistit també els dos últims autors guardonats: Eliacer Cansino(2010) i María Teresa Carranza (2011)

Ha actuat com a president del jurat la directora general de Política i Indústries Culturals i del Llibre, Teresa Lizaranzu i com a vicepresidenta la subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres, Mónica Fernández.

Editorial Cruïlla felicita la Laura Gallego per aquest nou premi.