Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya, Francesc-Marc Ávaro

Les claus de la victòria independentista

Una explicació clara i sense embuts dels motius que han portat les forces sobiranistes a la victòria

El procés independentista des del punt de vista d’un observador privilegiat.

Francesc-Marc Álvaro és l’autor de Per què hem guanyat, un dietari personal on el periodista reflexiona sobre el procés independentista i revela informacions fins ara inèdites, imprescindibles per entendre per què les eleccions del 27 de setembre van ser un èxit per a les forces sobiranistes.

A Per què hem guanyat (Comanegra, 2015) el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro ofereix diverses claus que expliquen de manera detallada, a vegades sorprenent, per quins motius el sobiranisme ha guanyat les eleccions del
27 de setembre. Un triomf electoral no exempt d’embolics, incerteses i dificultats que, en alguns moments, va semblar improbable.

Informacions essencials –fins ara inèdites– que ajudaran el lector a comprendre aquest moment clau.

La part principal del volum, titulada Per dins, és un dietari que abraça el període que va de les eleccions municipals del 24 de maig del 2015 a les eleccions del 27 de setembre del mateix any. Aquestes pàgines són un reflex fidel de l’activitat periodística d’Álvaro, notes acumulades en llibretes que no van veure la llum en els seus articles, i que ara ens convida a descobrir: converses, la cara amagada dels pactes, observacions i confessions entre bastidors que donen sentit a les escenes diverses del teatre de la política, que esclareixen les maniobres del front sobiranista, així com les jugades dels altres actors.

La segona part del llibre està integrada pels articles periodístics que ha publicat al llarg d’aquests 127 dies a La Vanguardia i a Serra d’Or, i que només són una petita mostra de totes les informacions recol·lectades, la punta de l’iceberg. La raó d’incloure els articles és la possibilitat de fer una lectura retrospectiva, ara completa gràcies a les noves informacions aportades pel dietari, que permeten que el lector es faci una idea més rica, complexa i polièdrica del fenomen polític i social que ha marcat un abans i un després en la història del nostre país.

Per què hem guanyat? Per moltes raons, totes explicades en aquestes pàgines.

Francesc-Marc Álvaro (Vilanova i la Geltrú, 1967) és columnista del diari La Vanguardia i de la revista Serra d’Or. Participa en programes de RAC1 i de TV3. És professor de Periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Segueix la política del país des de fa més de vint-i-cinc anys i és autor, entre d’altres, de dos llibres de referència de la nostra història recent: Els assassins de Franco (2005) i Ara sí que toca! El pujolisme, el procés sobiranista i el cas Pujol (2003 i 2014). És premi Nacional de Periodisme.

@fmarcalvaro

Un llibre per entendre què va passar al llarg de 127 dies, des de les eleccions municipals del 24 de maig fins als comicis al Parlament del 27 de setembre.

Descarregar dossier premsa del llibre

 

Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya
Francesc-Marc Álvaro
Format: 14 x 21,5 cm.
Pàgines: 272
Preu: 16 €