IV Memorial Pere Rodeja

Dilluns 29 de juny de 2015 | 20 h
Lliurament dels Premis IV Memorial Pere Rodeja
Millor llibreter/a  ||  Millor editor, escriptor, periodista o mitjà d’informació

 

El pròxim 29 de juny, es farà públic el veredicte dels Premis IV Memorial Pere Rodeja.

L’acte se celebrarà, a les 8 del vespre, al Restaurant L’Arcada (Rbla. de la Llibertat, 38, Girona).

Intervindran: Carme Ferrer, Presidenta del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona, Oriol Ponsatí-Murla, editor, i Antoni Daura, President del Gremi de Llibreters de Catalunya.

El Premi Memorial Pere Rodeja, creat l’any 2012 pel Gremi de Llibreters de Catalunya, a instàncies del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona,  té una doble finalitat. Per una banda, estimular als llibreters en el seu paper d’agents culturals, d’influència en els hàbits lectors i complicitat amb l’entorn cultural, així com reivindicar l’ofici de llibreter. I per l’altra distingir la tasca dels escriptors, editors, periodistes i mitjans de comunicació que donen suport i visibilitat al sector de les llibreries.

Llibreter de referència

El llibreter Pere Rodeja i Ponsatí, en Pere de can Geli com era conegut per tothom, va néixer a Sarrià de Ter el 27 de desembre de 1931. Va entrar a treballar a la Llibreria Geli amb 13 anys, el 1945, i des de llavors can Geli va ser casa seva. La llibreria té més de 200.000 llibres i en Pere de can Geli coneixia de memòria la ubicació de tots els exemplars. Els propietaris de la llibreria (fundada l’any 1879) se la van traspassar a Pere Rodeja i Ponsatí l’any 1988.

Va morir el 2 de desembre de 2009 als 77 anys.

Palmarès Premi Memorial Pere Rodeja

2012, Llibreria L’altell, Irene Tortós-Sala (Banyoles) i  Josep M. Fonalleras, escriptor
2013, Llibreria La 2, Rafel Rovira (Viladrich) i  Jordi Nopca, periodista i escriptor
2014, Llibreria L’espolsada, Fe Fernández (Les Franqueses del Vallès) i Bernat  Puigtobella, editor del digital de cultura Núvol