El tigre sobiranista, Jordi Mercader

Les dotze persones clau del procés

Dotze personatges diversos, que provenen d’àmbits diferents (ex ERC, ex PSC, ex Reagrupament, ex PSUC, gent de la CUP, noves generacions de CDC, independentistes de primer dia) i que abracen tots els àmbits (mobilització, jurídic, polític, discurs històric, teoria, lideratge, municipalisme, etc) han estat entrevistats i retratats pel periodista Jordi Mercader, home bregat i independent. Els dotze personatges escollits són representatius d’una coalició social i política aparentment atzarosa que desconeixem força però que té un poder incontestable.Entre tots dotze conformen un univers ideològic plural, potser contradictori, que ha despertat l’anomenat «tigre sobiranista», que fa vint anys malvivia en una gàbia minúscula, que fa quatre anys estava endormiscat i que ara ha posat en guàrdia tot un Estat.

El moviment sobiranista català (sense comparació possible a Europa) ha estat comparat amb un tigre poderós que ningú no sap ben bé qui l’ha fet créixer i qui li dóna vida.

Jordi Mercader (Cartellà, 1956) és periodista i ha exercit a la revista Presència, als diaris Catalunya Express, El Punt, Avui i El País i al setmanari El Globo. Ha estat director de comunicació de la Diputació de Barcelona, d’Ediciones Primera Plana (El Periódico) i de la Presidència de la Generalitat. Va ser membre del Consell Audiovisual de Catalunya i director general de Difusió de la Generalitat. Ha estat professor del màster de Comunicació Política de la Fundació Campalans, professor contractat de la Facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra i consultor de la UOC. Autor de La realidad de un sueño (1987), Mil dies amb PM (2008) i la novel·la 1960. Quan els nois amb corbata no anaven a la presó (2014). Va dirigir el documental El laberint d’Espanya (TV3). Actualment és articulista d’El Periódico de Catalunya i El País. Col·labora regularment a 8TV i a altres mitjans de comunicació audiovisuals.

 

a la venda a partir del 18 de març

PVP 16,00 €