Els llibreters recomanen. Avui: Sílvia Muntané, Saltamartí Llibres

La Sílvia Muntané de Saltamartí Llibres (Canonge Baranera, 78 de Badalona) ens recomana:  

Res no s’oposa a la nit, de Delphine de Vigat, publicat per Edicions 62

“Aquest és un llibre molt personal, un llibre  escrit amb grans dosis de tendresa i de valentia, ja que la seva autora, Delphine de Vigan, no tan sols ens explica una història sinó que ens regala una gran biografia o autobiografia, perquè ens parla de la seva mare, però també ens parla d’ella mateixa, del  seu  dolor al aprofundir en el  propi passat per investigar la vida dels seus.

Delphine de Vigan ha escrit aquest llibre de forma que llegint-lo, ens permet sentir que l’acompanyem en el procés de creació del llibre i en els seus diferents estats d’ànim.

La primera part del llibre, està  escrita en tercera persona i l’ autora ens parla de la  seva mare, de com va ser la  seva infantesa i el seu entorn familiar a Paris durant els anys 50 i també de com va viure durant els anys 60 i 70. I tot això fet amb molt de  respecte.

En la segona part Delphine de Vigan ens parla de ella mateixa, de les seves dificultats al escriure la seva pròpia història  i intentar cercar respostes als patiments de la seva mare.

Un llibre molt ben escrit, un homenatge  a la maternitat.

Quan l’he acabat m’he sentit enormement commoguda. Us el recomano”