Rodamón, Xavi Narro

Rodamón, un llibre que pretén fugir del manual d’autoajuda i… ho aconsegueix!

Xavi Narro, guionista del popular programa APM? de TV3, té tot el que necessita per ser feliç. No obstant això, no es pot llevar del cap l’estúpida promesa que, de petit, es va fer a ell mateix: «Quan compleixi els trenta, donaré la volta al món amb bicicleta.» I Xavi Narro, ho deixa tot enrere per complir aquella promesa.

Arriba el dia, i Xavi es veu obligat a abandonar el que fins al moment ha estat la seva vida per posar-se a pedalejar per tot el planeta durant quinze mesos. Al llarg de quaranta mil quilòmetres toparà amb personatges tan pintorescs com el seu propi fantasma, un pingüí en un lavabo i la duquessa d’Alba de lluna de mel. Al mateix temps, ens farà riure, plorar i reflexionar sobre la importància de seguir el nostre propi camí, encara que aquest desemboqui en un precipici.

Al llarg de 15 mesos viurà mil aventures tan hilarants que (gairebé) li faran perdre les ganes de tornar a casa.

Una reflexió profunda sobre temes tan dispars com la professió d’escriptor, l’amor a distància, la por a la mort i… les conseqüències de fer-se promeses estúpides. Res es lliura de la mirada satírica de l’autor, ni tan sols ell mateix, blanc preferit de les seves crítiques.

Rodamón pot semblar la història d’una volta al món amb bicicleta; però aquest viatge de 40.000 km és tan sols una excusa perquè l’autor pugui enfrontar-se a temes tan poc mundans com la solitud, l’amor a distància, la professió d’escriptor i la por a la mort mentre descobreix els paisatges més exòtics i els personatges més pintorescos del planeta.

Una topada amb la duquessa d’Alba en plena lluna de mel a Bangkok, una escena íntima amb un pingüí de Humboldt en un lavabo del desert peruà i un sopar romàntic amb en Jorge Drexler al barri antic de Panamà: només tres exemples del que et pot passar si fas la volta al món amb bici.

Xavi Narro (Barcelona, 1982) va passejar pel mercat laboral durant uns anys després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual. Cada cèntim que guanyava ho invertia a viatjar per tot el planeta, ja fora en transport públic, a peu o pedalejant. Va acabar com a guionista de diversos programes de televisió, fins que en 2012 va deixar el seu treball com a membre del staff del popular Alguna pregunta més? (APM?), de TV3, per donar la volta al món amb bicicleta. Aquest fascinant viatge li ha proporcionat la temàtica per al seu salt definitiu com a escriptor: Rodamón.

Rodamón ||  Ediciones B  ||  312 pàgines  || PVP 17 €