La venjança dels almogàvers, Ramon Gasch i Andreu González

La gran novel·la de la Companyia Catalana d’Orient

Una novel·la èpica sobre un episodi desconegut de la història de Catalunya: la venjança dels almogàvers catalans enfront del poderós imperi Bizantí.

Corona catalanoaragonesa, finals del segle XIII – inicis del XIV. Marc Amorós, jove de família almogàver, guerrer notable i apassionat per les lletres i la història,  estableix relació amb Ramon Muntaner, almogàver, mestre racional de la Companyia Catalana i cronista, que l’acaba nomenant el seu ajudant personal.

És història en primera persona, concretament l’episodi conegut com “la venjança catalana”, un període de revenja despietada que encara es recorda avui en dia als  antics territoris de l’imperi Bizantí.

Andreu González Castro (L’Hospitalet de Llobregat, 1974) és poeta i narrador. La seva obra poètica comprèn Currículum vítae (2002), Obra nueva (2004), Retablo de Nueva York (2005), Epigrames del Mas d’en Gall (2007) i Maniobras diversivas (2008). Coautor del llibre 100 motius per ser del Barça (2010) i autor de 100 moments estel·lars del Barça (2011), ha publicat el volum de contes Safata d’entrada (2009). Escrita amb Ramon Gasch Pou, Bon cop de falç! va ser el seu debut novel·lístic.

Ramon Gasch Pou (Santa Maria de Palautordera, 1950) és escriptor i enginyer tècnic elèctric. Ha publicat tres manuals tècnics i un llibre de vivències dins la seva professió. A més d’un recull de contes, és autor de les novel·les D’un temps sense esperança (2004) i Núvol negre (2008). Com a membre fundador del GEM (Grup d’Escriptors del Montseny) ha participat en la publicació del llibre Relats del Montseny (2013). En col·laboració amb Andreu González Castro va escriure Bon cop de falç!, que va ser guardonada amb el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica.