La Catalunya que neix. Passat, present i futur units per viure un somni

LA CATALUNYA QUE NEIX, d’Editorial Alpina, vol visualitzar com serà el país que volem i que construirem junts.

El llibre mostra imatges dels paisatges més espectaculars i més emblemàtics de Catalunya. Paisatges que donen caràcter al nostre país, que ens evoquen a la història i al fabulós patrimoni cultural i natural que el configuren.

L’essència del missatge del llibre és la projecció cap al futur. Futur que es visualitza amb les fotografies de nadons acabats de néixer fotografiats al bell mig d’espectaculars paisatges. Tots els nadons tenen entre 7 i 15 dies, i ells, que són el nostre futur, són els que gaudiran del país que estem construint.
Durant quasi un any, s’han contactat amb mares embarassades de tot el territori català i s’ha estat a l’expectativa del naixement dels seus fills per tal de mobilitzar-nos a l’indret corresponent i poder realitzar les imatges quan els nadons comptaven amb una mitjana d’entre 7 i 15 dies de vida, tenint en compte les condicions meteorològiques i la geografia o dificultat d’accés a cada indret, entre altres factors.

Es pot dir que cada imatge ha estat una història, s’han pujat muntanyes, s’han baixat cales, s’han patit pedregades, vents i grans aiguats tot esperant que els nadons estiguessin tranquils i preparats per poder realitzar cada una de les imatges

Al llibre es complementa amb reflexions de persones ben conegudes de la societat catalana , representatives del nostre país i relacionades amb la cultura, l’esport, la investigació, l’educació, el medi ambient, … expressen com creuen que hauria de ser la Catalunya lliure del futur.

Els textos i reflexions del llibre són a càrrec de: Txe Arana, Germà Bel, Lloll Beltran, Salvador Cardús, Muriel Casals, Bonaventura Clotet,  Mercè A. Fitó,  Ramon Folch, Eva Piquer, Núria Picas, Lídia Pujol i Vicenç Villatoro

Francesc Muntada – fotografia de paisatge Responsable de Sincronia Audiovisuals, dedicada a la comunicació vinculada al patrimoni natural i al medi ambient. Ha realitzat audiovisuals per a diversos espais naturals, ha publicat fotografies en revistes especialitzades com El Mundo de los Pirineos, Viajes National Geographyc, Altaïr... i és l’autor de quatre llibres de fotografia. Francesc Muntada és professor de la UPC a l’assignatura de Fotografia d’Espais Naturals i del Centre de Recursos per a la Biodiversitat Animal de la Universitat de Barcelona. Imaginem.cat és el seu darrer projecte, una plataforma per oferir formació en fotografia de la Natura i Viatges.

Montse Espolet – fotografia paisatge i nadons Dedicada a la fotografia de natura, viatges i paisatge durant més de 10 anys a Sincronia Audiovisuals conjuntament amb el Francesc Muntada, col·laborant amb prestigioses revistes, Parcs Naturals, entitats relacionades amb la natura, edició de 4 projectes editorials, i compartint infinitat de projectes. El 2010, després del naixement de la seva segona filla, crea Lullaby i se centra en la fotografia de nadons acabats de néixer, per posteriorment vincular les seves dues passions, la màgia de la natura i la màgia dels nadons. És autora del llibre dedicat al món de l’embaràs i els nadons Post-data: T’estimo

Mar Roig – disseny del llibre Una clara devoció per la natura, mar i muntanya, fa que decanti la seva activitat de lleure i laboral als esports i combini els primers projectes de disseny gràfic sobre aquesta temàtica. Projectes com el Calendari Rocabert, “De Sant Llorenç del Munt a Montserrat” produït des de fa més de tretze anys, la Guia d’escalada en roca a Rodellar (2010), participació en el disseny de l’Audiovisual del Cadí. També ha fet feines d’il·lustració, que van des de còmics fins a un catàleg de fisiologia per Nike, un Manual d’escalada (metodologia INEFC)… Actualment es dedica al disseny gràfic per a diverses empreses, a escalar, i a seguir fruint incansablement de la natura.

 

LA CATALUNYA QUE NEIX  Editorial Alpina 22 €