El silenci del far, Albert Juvany i Blanch (Ed. Periscopi)

L’Anna és la bibliotecària de Húsavík, un petit poble de pescadors del nord d’Islàndia. Quan rep una carta que firma «el teu pare que t’estima», s’obre dins seu una porta que creia que havia tancat per sempre i que l’obliga a enfrontar-se al passat i a redefinir les certeses sobre les quals ha construït la seva identitat. Per què la van abandonar, els seus pares? Qui és ella, realment? De quina manera la podrà ajudar en Gunnar, el seu antic professor de piano? Per descobrir-ho haurà d’endinsar-se a la casa abandonada on van viure els seus pares, malgrat la por irracional que li produeix.

Al mateix temps arriba a Húsavík en Gísli, un jove  biòleg de la capital que ha recorregut tota l’illa amb la intenció de guarir ferides del passat. La trobada entre tots dos resultarà inevitable, i junts teixiran un fi l de complicitats en l’intent compartit de desenterrar fantasmes antics.

“No era la llum que emetia aquell far, sinó 
el temps que es quedava en silenci.”

“Albert Juvany projecta el passat dins el present amb la perfecció i la bellesa amb què les tecles negres d’un piano encaixen entre les blanques: alteracions, clarobscurs i riquesa harmònica ressonen El silenci del far.” Muriel Villanueva

Albert Juvany i Blanch (Vic, febrer del 1974). Des del 1997 es dedica professionalment al camp de les ciències de la salut. La seva formació científica no ha impedit que les lletres l’hagin seduït i acompanyat sempre. Durant anys ha escrit i reescrit relats curts. La majoria reposen en una carpeta i alguns d’ells han vist la llum en forma de premi literari. L’escriptura i la música, les considera un estat d’ànim fins al punt que les cançons són habitualment una font d’inspiració a l’hora d’escriure. El 2009, fruit d’una casualitat, inicia la seva formació en el camp de l’escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Amb l’obra El silenci del far debuta com a novel·lista.

 

El silenci del far, Albert Juvany i Blanch

A la venda l’1 de setembre