El vigilant, Peter Terrin (Raig Verd Editorial)

El proper 1 de setembre Raig Verd Editorial publica El vigilant de Peter Terrin, novel·la guanyadora del Premi de Literatura de l a Unió Europea.

Dos vigilants, aïllats en l’aparcament d’un edifici de luxe, esperen l’arribada del seu relleu i de les provisions que els mantenen amb vida. Tenen prohibit comunicar-se amb els residents, i la situació s’agreuja quan observen com tots, excepte un, abandonen l’edifici el mateix dia. La por a l’exterior i a l’altre, la necessitat d’aguantar i les seves obsessions fan d’aquesta obra una meravellosa metàfora sobre la societat actual i la solitud de l’ésser humà.

Salvant una vida humana, salvarem la humanitat.”

Peter Terrin (Bèlgica, 1968) representa una veu única en la literatura contemporània en llengua neerlandesa, tractant temes universals i alhora de gran actualitat. De Terrin s’ha dit que és «un mestre del detall ominós», i és considerat per la crítica com un inconformista literari, un escriptor clàssic que no segueix les tendències i un estilista magistral. Ha estat guardonat amb diversos premis literaris com el Premi de Literatura AKO i el Premi de Literatura de la Unió Europea.

«La fabulosa i freda al·legoria distòpica de l’escriptor flamenc representa el món actual, un lloc estrany paralitzat per una amenaça desconeguda. Una gran novel·la, de vegades terriblement divertida i sempre inquietant  Eileen Battersby, Irish Times

«Un llibre sublim. Aquesta novel·la té molt per oferir; abans de res, una història magistralment narrada.»  Het Parool

«Una barreja de thriller psicològic i ciència-ficció. Amb aquesta estranya novel·la, meravellosament claustrofòbica, l’autor belga Peter Terrin va guanyar el Premi de Literatura de la Unió Europea.»  John O’Connell, The Guardian