Los Arcos del Agua de Montse Barderi s’incorporarà a la biblioteca de la ONCE

Aquest thriller històric entorn la construcció de l’aqüeducte de Segovia, estarà disponible a àudio digital a partir del juliol

La novel·la es transcriurà a Daisy, un format que conté la narració en àudio digital, marques de text i una estructuració que permet una fàcil navegació entre els diferents punts del contingut

Si els atributs d’un thriller històric són la combinació entre la història, la ficció i el misteri per crear un relat trepidant que encaixi des de la primera pàgina, el llibre Los arcos del agua compleix aquest objectiu. Per tot això i molt més, aquest llibre ha estat sol·licitat per la ONCE per a que es transcrigui a Daisy, un format que conté la narració en àudio, marques de text i una estructura que permet navegar fàcilment entre els diferents punts del contingut. Alberto Gil Prado, tècnic de Biblioteca de la Once  ha assegurat  que “és un honor incorporar a la biblioteca un thriller històric como el que ha escrit Montse Barderi, tan ple de valors humans” y ha afegit que confia que els fons es vagin ampliant perquè el lector en format Daisy cada vegada compti amb una biblioteca més ample.

Los arcos del agua és una història que gira al voltant de la construcció de l’aqüeducte de Segovia, un dels monuments arquitectònics més admirat de tots els temps i l’obra d’enginyeria civil romana més important de l’estat. El que fa aquesta obra diferent és que no és només una història de crims a la recerca d’un culpable, sinó que barreja enteniment, valors, història, filosofia i literatura i obra a una nova dimensió el thriller històric.

Montse Barderi és escriptora. Ha estat finalista del Premi Ramon Llull de literatura el 2007 amb el seu llibre Perdre per guanyar (Ara Llibres), traduït també al castellà per Random House. És llicenciada en filosofia (amb especial interès en l’ètica) i ha cursat estudis superiors (màsters i postgraus) en estudis de gènere i periodisme. Treballa com a especialista en comunicació i col·labora assíduament en mitjans radiofònics com a tertuliana i en premsa escrita amb articles d’opinió i crítica cultura. És patrona de la fundació Maria-Mercè Marçal. Los arcos del agua és la seva primera incursió en la novel·la històrica.