Tornen “Les tres Bessones” de Roser Capdevila

Angle Editorial i Brot 72, recuperen els contes de la Roser Capdevila “Les tres Bessones“.
Un projecte editorial molt esperat.

 

Som les tres Bessones

El primer conte de Roser Capdevila, creadora de Les tres Bessones.

L’Anna ens explica la sorpresa dels pares en saber que n’esperaven tres, el seu naixement i el de les seves germanes bessones, la Teresa i l’Helena, les anècdotes de créixer juntes i la feinada del dia a dia durant el seu primer any de vida, fins que bufen cadascuna l’espelma del seu pastís d’aniversari.

El 1983 quan Roser Capdevila dedica aquest primer conte a les seves filles, Teresa, Anna i Helena, no es podia imaginar la popularitat que obtindrien les seves Tres Bessones que van créixer dins aquesta col·lecció per després donar la volta al món castigades per la Bruixa Avorrida dins els contes clàssics i, més tard, protagonitzar la sèrie de dibuixos animats.

Reeditem aquest conte que va ser l’inici de la carrera prodigiosa de la seva autora per això us convidem a gaudir de les seves primeres il·lustracions plenes de detalls, de ratolins amagats, de jocs i d’anècdotes. Bona lectura!

 

Les tres Bessones i la Caputxeta Vermella

La Bruixa Avorrida, per distreure’s una mica, transporta la Teresa, l’Anna i l’Helena dins el conte de la Caputxeta Vermella. Però les Tres Bessones es troben amb una

Caputxeta creguda, un Llop babau i una Bruixa Avorrida tramposa, i hauran de fer alguna cosa per sortint-se’n!

Segurament els vostres pares o avis us han explicat alguna vegada el conte de la Caputxeta Vermella tal com ells el van sentir explicar als seus pares o avis.

I és així com ens han ensenyat a ser obedients i hem après a fer cas si no volem anar a parar dins la panxa d’un llop.

Al segle XVII, l’escriptor francès Charles Perrault va recollir aquest i altres contes de tradició oral en un llibre. La seva Caputxeta acabava devorada pel Llop. Dos segles més tard, els germans Grimm també van escriure la seva versió amb un final diferent; uns caçadors salven la Caputxeta!

 

El casament de la Bruixa Avorrida

La Bruixa Avorrida es troba un dineret, amb el dineret es compra un llacet i amb el llacet està tan bonica… que un esquelet, el monstre de Frankenstein, un fantasma, un vampir, una mòmia, l’Home Llop i un Bruixot, s’hi volen casar. Però a qui tria per marit?

Ha de ser per encanteri que la pobra Bruixa Avorrida passi en un sol dia de soltera a casada i de casada a viuda! L’Avorrida n’exposa els motius en aquest volum de les seves memòries.

Les memòries de la Bruixa Avorrida comprèn diferents volums, on ella (acompanyada pel seu fidel mussol) ens explica el seu naixement, els seus viatges… i com aprèn. Aprèn la màgia que li permet castigar a les Tres Bessones dins els contes clàssics i repetir la fórmula en cadascun dels capítols de la sèrie de dibuixos animats.

 

Viatge poètic per Catalunya

Joaquim Molas i Roser Capdevila ens ofereixen una bona manera de gaudir dels nostres poetes i la nostra terra. Han revisat Viatge poètic per Catalunya, que van publicar el 1982, i ara ens proposen seguir els seus quatre itineraris a través d’una nova tria de poemes il·lustrats amb apunts d’aquarel·la.

 

 

Roser Capdevila i Valls, neix a Barcelona el 23 de gener de 1939. Estudia Belles Arts a l’escola Massana de Barcelona. Les seves primeres activitats professionals abracen els estampats sobre teles, pintures a l’oli i aquarel•les. A partir del 1980 es dedica a escriure i a il•lustrar contes per a editorials de França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Canadà, Bèlgica, Països Escandinaus i Japó, a banda de les del seu país natal, fins a completar una extensa bibliografia de més de tres-cents títols.

És l’autora de les sèries d’animació Les Tres Bessones, el Sans Barbe, Les Belles Històries, La Bruixa Avorrida, Les Tres Bessones Bebés i la gallina Koki.

La Roser està casada amb en Joan, té tres filles bessones, la Teresa, l’Anna i l’Helena i set néts.

 

Mercè Company, neix a Barcelona el 1947. Escriptora, periodista i llicenciada en Belles Arts.

La seva obra conté 190 títols. Però al llarg de la seva carrera conrea diferents gèneres; guions per a llargmetratges Qui t’estima, Babel? 1986, per la sèrie de Tv Los cuentos de Nana Bunilda i per la bíblia dels personatges de Les Tres Bessones en co-creació amb Roser Capdevila 1992. I adaptacions de les seves obres al teatre (La presència 2004, Càsting de fantasmes 2005, La Nana Bunilda menja malsons 2012 i una selecció de les seves històries 2011 i 2012).

El 1993, crea l’escola Aula de Lletres, Escola de les Arts Escrites i el 1997, constitueix la Fundació Agustí Asensio, en memòria del seu marit, amb l’objectiu de treballar per la paraula i la comunicació.

 

Enric Larreula i Vidal, va néixer a Barcelona l’any 1941. Des dels 14 anys va fer feines diverses fins que l’any 1969 es va posar a ensenyar català en una escola. Ja de gran va estudiar Filologia Catalana a la Universitat Autònoma, on després treballaria de professor de Didàctica de la Llengua. Ha escrit molts llibres per a infants, per a joves i per a adults.