Obre l’Escola d’Escriptura de Blanca Busquets

Tu hi poses l’ànima. Nosaltres t’ajudem amb la tècnica

Als que escrivim sovint ens ha costat molt arribar a publicar. Qui escriu aquestes ratlles no ho va aconseguir fins als quaranta-dos anys, havent escrit des dels dotze. Ara que he superat aquesta frontera imaginària, m’adono que potser no era tant per no saber escriure ni per no saber què escriure, sinó per no saber com escriure-ho o com presentar-ho.

Hi ha raons estrictament literàries per no acceptar un original per part d’un editor. Però també hi ha raons que van més enllà d’això. I és que els que escrivim de vegades no som conscients que no és el mateix escriure per a nosaltres mateixos -un diari, uns poemes, unes cartes- que escriure per a un públic…”   Blanca Busquets. Directora i fundadora de l’escola.

 

Blanca Busquets i Oliu (Barcelona, 1961). Escriptora i periodista. La lletra escrita ha marcat la seva vida. Als dotze anys va escriure el seu primer conte i, des d’aleshores escriure es va convertir en l’eix central de la seva vida.

Ha publicat “Presó de Neu” (Proa, 2003),” El Jersei” (Rosa dels Vents, 2006) —traduït al rus i a l’alemany, i aviat a l’italià -”Tren a Puigcerdà” (Rosa dels Vents, 2007), “Vés a saber on és el cel” (Rosa dels vents 2009) traduït al castellà i l’alemany; ” La nevada del cucut” (Rosa dels Vents, 2010), guardonada amb el Premi Llibreter 2011 i traduïda al castellà i a l’italià i ara acaba de publicar “La casa del silenci” en català i castellà simultàniament (Rosa dels Vents i Grijalbo 2013).

Com a periodista treballa des del 1986 a les emissores de Catalunya Ràdio. Hi ha realitzat diversos programes com El Club de la bona Lletra i Lletres d’Or. També ha treballat de redactora a Televisió de Catalunya durant set anys.

 

L’escola d’escriptura de Blanca Busquets obre al febrer  vinent amb el curs “Escriure per publicar”; a partir de setembre s’obriran cursos per saber escriure contes, novel·les, assaig…

 

Curs d’inici: Escriure per publicar. Quan no n’hi ha prou a escriure bé.
La novel·la que escrius no interessa als editors i no saps per què?.
Nosaltres t’ajudem a trobar la resposta en 10 hores:
1. El que cal per escriure una novel·la
2. La transgressió, la clau de l’èxit.
3. La presentació, el primer full, les retallades.
4. Què busquen els editors.

Professorat: - Blanca Busquets (Escriptora)  - Anna Soler-Pont (Agent literària

Més informació i inscripcions a: http://blancabusquetsescola.cat/index.html

Amb motiu de la inauguració de l’escola d’escriptura, hem entrevistat a Blanca Busquets. Podeu llegir l’entrevista aquí.