Llibres parlats, 30 anys de presentacions de llibres

Llibres parlats, 30 anys de presentacions de llibres és una exposició que s’ha realitzat a Girona, del 4 al 26 de setembre de 2012, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb una itinerància l’any 2013 a les biblioteques públiques de Catalunya.
Parlar de llibres és també un dels plaers de la lectura. Llibres parlats. 30 anys de presentacions de llibres és una exposició convida a lectors i autors a seguir el trajecte de l’escriptura a través de les presentacions de llibres de la Llibreria 22 de Girona, un espai on ja es presentaven llibres quan quasi ningú no en presentava i una pràctica mantinguda durant més de 30 anys. Conservades per la càmera del llibreter GuillemTerribas sense cap intenció de posteritat, configuren vertaders materials d’autor ignorats, sovint, pels mateixos autors.
En diferents moments del temps i sense tenir coneixença les unes de les altres, diferents veus han negociat amb un mateix intent. Presentant i abordant textos de molt diferent condició, es constata un esforç semblant, uns llocs recurrents, unes intencions que convergeixen: per què s’escriu?, com convèncer d’una ficció?, hi ha paraula sense memòria?, a què responen els gèneres? Si bé cada autor mostra els ingredients i el procés del seu taller,
el resultat és un diàleg coral sobre llocs inevitablement comuns. Un mosaic viu d’autories que mostra l’escriptura de prop.