M. Àngels Juanmiquel i Pau Joan Hernàndez guanyen els premis Cruïlla 2013

Aquest matí s’han fet públic el veredicte dels premis Vaixell de Vapor i Gran Angular 2013, que convoca l’editorial Cruïlla i la Fundación SM.

M. Àngels Juanmiquel ha guanyat el XXIX premi Vaixell de Vapor de literatura infantil pel llibre La vergonyosa excusa de la hiena i Pau Joan Hernàndez ha estat guardonat amb el XXIII premi de literatura juvenil Gran Angular per La balada del funicular miner.

PREMI VAIXELL DE VAPOR 2013
El  jurat ha considerat que La vergonyosa excusa de la hiena es mereix el premi perquè el tema -els problemes d’adaptació a un nou entorn i una nova escola- pot ser proper als lectors i l’obra està escrita amb agilitat. També ha destacat positivament que el realisme, la proximitat a la natura i les descripcions dels canvis que va patint l’entorn al llarg de l’any, la valoració dels petits detalls quotidians, la vida lluny d’una gran ciutat… confereixen al relat un ritme i un ambient nous i diferents, molt allunyats d’alguns corrents actuals basats en la fantasia, l’impacte i la precipitació d’esdeveniments. És podria dir que és un llibre “slow”, en el mateix sentit que es parla de “slow food”, és  a dir, de menjar de proximitat, de qualitat  i que valoritza l’entorn.

 

PREMI GRAN ANGULAR 2013
El jurat ha escollit La balada del funicular miner perquè l’han considerat ben escrita i molt ben estructurada. En aquesta novel·la trobem com totes les trames van avançant en paral·lel i atrapen el lector des del principi. El llibre té interès i misteri, i es fa llegir molt bé. Entre les seves fortaleses hi ha els temes que hi tracta, i com els tracta: la vida als pobles de muntanya, l’adolescent que descobreix alguna cosa d’ell que li canvia la vida, o com afronta la vida una persona amb una discapacitat.
Us podeu descarregar el Dossier Premis Cruïlla 2013 aquí