Nou llibre de Marc Estévez Casabosch: “Deliciosa natura”

Un món d’aventures comestibles per descobrir flors, herbes i fruits silvestres

Una proposta única i emocionant per descobrir els aliments saludables i medicinals del nostre entorn silvestre més proper, retrobant una petita part d’antiga saviesa avui caiguda en l’oblit. Dels gerds de les avetoses del Pallars Sobirà als enciams de mar del litoral verge de Palamós, passant per l’aromàtic romaní de Collserola o els vitamínics nabius de la Cerdanya. De les humils i exquisides ortigues als espàrrecs del marge d’un camí. Castanyes, pinyons, figues de moro, móres, aranyons i desenes d’herbes, flors i altres fruits silvestres comestibles que t’estan esperant, a punt perquè els aprofitis a la cuina i els assaboreixis al paladar.

Deliciosa natura, descobreix un Marc Estévez Casabosch més enllà dels bolets.

Endinsa’t a la Deliciosa natura que el Marc ens apropa, amb el seu inconfusible estil directe, fresc, visual i, sobretot, extremadament pràctic i vivencial. A les pàgines del llibre hi trobaràs notes per a la recol·lecció de cada espècie, juntament amb els detalls del seu hàbitat, propietats per a la salut i aplicacions gastronòmiques. Aprendràs tot el necessari per tal de poder identificar cadascuna de les plantes, a més de disposar dels detalls que en faciliten la localització. A cadascun dels 20 itineraris a peu, aptes per recórrer amb els més petits de casa, s’hi amaga un calendari que et descobreix la millor època de l’any per sortir a la recerca i planificar les escapades.

Amb 20 itineraris comestibles per fer amb nens, tots els mapes que necessites i un munt de receptes salvatges i originals!

“La natura és generosa, i el seu cicle vital posa al nostre abast, a l’abast de tots els éssers vius, recursos renovables en forma de nutritius aliments. Amb respecte, mesura i consciència, podem fer-ne un bon ús, tot reforçant els nostres vincles amb la terra.”   Marc Estévez

Marc Estévez i Casabosch Nascut a Barcelona, però posseït per un pensament silvestre poc convencional, fa anys va decidir establir-se a pagès, on gaudeix del dia a dia amb serenitat i bons aliments, al peu de les muntanyes prepirinenques. Un entorn privilegiat que s’ha acabat convertint en el seu principal laboratori d’assajos, des d’on pot extreure reflexions profundes i saviesa pràctica, i alhora, cultivar i desenvolupar les infinites experiències que proporcionen el contacte directe amb la terra i els altres elements de l’entorn. La seva trajectòria personal i professional sempre ha girat al voltant de la natura. Reconegut expert en boscos i bolets, els seus llibres divulgatius són èxits de vendes any rere any. És autor de Bolets en temps de crisi, El secret dels rovellons, Setas al descubierto, Les millors rutes per trobar bolets i dels dos volums d’El secret més ben guardat, entre d’altres. Autor també de l’obra Un hort per ser feliç, èxit editorial que va sumant reedicions, i que esdevé tota una declaració d’intencions i una crida a la revolució a través dels petits gestos individuals. Actualment, a més d’escriure i sembrar nous projectes apassionadament, comparteix aventures i coneixements a través de cursos, tallers, conferències i col·laboracions en diversos plataformes de comunicació. La seva filosofia existencial avisa: “facis el que facis, fes-ho emocionant, divertit, col·laboratiu i constructiu. En altres paraules, fes-ho comestible!”.

Vols veure l’interior del llibre? Mira