“Llibreries del món” Le Bal des Ardents

No sé si heu estat mai a Lió, si la resposta és sí sabreu que la ciutat la travessen dos rius i entremig d’aquests dos rius hi ha el que es podria anomenar una illa de terra que és el centre neuràlgic de la ciutat. Doncs bé, en un dels carrers d’aquesta illa que uneix la ciutat nova amb l’antiga, hi trobareu una llibreria anomenada Le bal des Ardents que us farà aturar només passar-hi perquè el llindar de la porta el formen llibres enganxats. L’estètica de l’entrada, evidentment, us farà generar unes expectatives que si us decidiu a entrar-hi tindreu la satisfacció de comprovar que són encertades.

Parquet de fusta, molts prestatges, catifes, taules amb novetats i, quan jo l’he visitat, una petita part a l’entrada dedicada a les últimes traduccions que s’han fet de l’obra d’Stefan Zweig. Els llibres de ficció s’agrupen per gèneres i també per llengua . Hi ha un munt de prestatges de literatura hispanoamericana, per exemple. Però a part d’aquest ficció, diríem més típica, hi trobareu altres seccions. Us n’enumero algunes de les que em vaig apuntar mentre un dels botiguers em mirava estranyat: polar (novel·la negra), gènere, fotografia, estètica, filosofia, crítica literària, ciències polítiques i socials, tipografia, bd (còmic)…

La llibreria està formada per tres sales, es a dir, no és una llibreria enorme però, com es diu dels pisos, els espais estan ben aprofitats. No hi ha només llibres de consum immediat; així doncs, hi podreu trobar llibres poc convencionals com un que és titula Comment dormir o un altre que, depenent de la vostra alçada, us arribarà fins als genolls.

Les dues últimes coses que hauríeu de saber és que la llibreria obre de les 10.00 a les 19.00 ininterrompudament i tot i que no hi ha cadires penso que és l’espai ideal per perdre’s una tarda d’hivern.

 

Mònica Batet - Escriptora

@MonicaBatet

 

Le Bal des Ardents  17, rue Neuve – 69001 Lyon (France)  Téléphone 04.72.98.83.36 http://www.lebaldesardents.com