A l’altra banda de la nit, Jan van Mersbergen

Una nit de carnaval. Una nit de carnaval després de cinc anys sense cap nit d’esbarjo.Disfressar-se. Ser un mateix. Estar sol. Agafar un bon pet. Entregar-se. Perdre’s. Riure. Convertir-se en pare. Enyorar. Cardar. Plorar. Barallar-se. Trobar-se. Mantenir-se dret. Sentir-se part d’alguna cosa. Viure.

Una obra colpidora que l’alcohol no aconsegueix esquitxar de sentimentalisme barat. Estimulant, suggerent, emotiva… Sensacional.

Jan van Mersbergen (Gorinchem, Països Baixos,1971) ha estudiat Cultura Política i Sociologia de la Cultura a la Universitat d’Amsterdam. Va treballar com a manobre, cuidador d’animals i carter, però especialment va dedicar-se al teatre, on va fer de productor, cap de producció i escenògraf. Des del 2000 es dedica a l’escriptura de forma professional i des del 2010 és editor de la revista literària De Revisor. A l’altra banda de la nit, la seva sisena novel·la, va rebre, l’any 2011, el premi BNG de Literatura, a més de ser finalista dels premis AKO i Libris el 2012.

Jan van Mersbergen és el segon autor holandès que publica Raig verd editorial. És el guanyador del premi BNG de Literatura de 2011. Un dels premis més prestigiosos de parla holandesa. Actualment s’està rodant la pel·lícula basada en la novel·la “A l’altra banda de la nit”. Autor d’un total de 6 obres, de les quals algunes han estat traduïdes a l’anglès, francès, alemany i turc.

 

 =================================================================

“Si volem assaborir-la com es mereix, doncs, convé que ens concentrem en la lectura des de bon començament, ja des de la primera línia del primer paràgraf: “Per Carnaval no vas disfressat d’una altra persona; per Carnaval per fi ets tu mateix”, (pàg. 7).”  Xavier Serrahima, Núvol.

«Una novel·la magnífica. No hi sobra ni una paraula, i no hi ha ni rastre de bajanades pseudopoètiques, ni tan sols després de setanta cerveses. La travessia catàrtica d’en Ralf té la particularitat que el protagonista la recorda al matí següent. (I vostè també.)» VPRO Gids.  

«Hi ha llibres que llegeixo d’una tirada, com aquest, que em va captivar sense remei. És una obra esplèndida, en què les diferents línies narratives encaixen a la perfecció. El fi nal em sembla sublim.» Rogier Knipscheer, Koops Boeken, Venlo

«Ple d’amor, poètic, meravellós. Jan van Mersbergen ha escrit un altre cop una obra mestra!» Ton Schimmelpennink, llibreria Schimmelpennink, Amsterdam.

«A l’altre costat de la nit és un llibre sobre l’amistat, la lleialtat i l’amor. Van Mersbergen ens mostra en 180 pàgines una cosa per a la qual la majoria d’escriptors necessiten, com a mínim, el doble d’espai: la vulnerabilitat de l’existència.» De Telegraaf 

«Superb. Contingut però furiós, compacte malgrat la disbauxa. Autèntic. Chapeau.» Gerbrand Bakker

 

A l’altra banda  de la nit
Raig Verd Editorial
Traducció de Maria Rosich
Il·lustració de Miquel Rodríguez
ISBN: 978-84-15539-54-4
192 pàg. –  19.00 €