Fons de llibreria: Diari rus, Anna Politkóvskaia

Diari rus és el llibre que Anna Politkóvskaia havia acabat d’escriure quan va ser assassinada a Moscú el dia 7 d’octubre del 2006. Aquest apassionant relat en forma de diari és una crua crònica que cobreix el període que va des de les eleccions russes de desembre de 2003 fins el tràgic desenllaç del segrest de l’escola de Beslán. Politkóvskaia narra de manera crítica i intel·ligent l’agònica situació que viuen milions de russos sota el cínic i corrupte jou del govern de Vladimir Putin.

“L’atac més greu contra la llibertat d’expressió és l’assassinat d’un escriptor. Anna Politkóvskaia es va negar a escriure mentides; la seva mort és un acte atroç, un atac contra la literatura mundial.” Madine Gordimer

“Com tots els grans periodistes d’investigació, Anna Politkóvskaia va plantejar veritats humanes de contradeien la història oficial. Seguirem llegint els seus escrits i seguirem aprenent d’ella durant mo0lts anys.”
Salman Rushdie

 

Anna Politkóvskaia (Nova York, 1958-Moscú 2006). Periodista i escriptora, Politkóvskaia es va convertir en una de les plomes de denúncia més actives en contra del corrupte govern de Vladimir Putin. Les seves obres i articles periodístics han esdevingut un cru testimoni de les violacions dels drets humans i dels abusos policials a Txetxènia i altres regions del Caucas. Anna Politkóvskaia va ser assassinada a trets el dia 7 d’octubre del 2006, el dia de l’aniversari de Putin.

 

Publicat per Ara Llibres