Els llibreters recomanen. Avui: Irene Tortós de la Llibreria L’altell

La Irene Tortós de la Llibreria L’altell (carrer Canal, 2, Banyoles) ens recomana:

Indecències d’Alan Bennet, publicat en català per Empúries i en castellà per Anagrama.

“Ens hem llegit l’últim llibre del nostre admirat Alan Bennett, que acaba de sortir: “Indecències”. Es tracta de dues narracions bastant curtes i justament aquesta és la meva principal crítica: És com un dinar de dos plats exquisits que no enfarfeguen ni atipen i, és clar, et quedes amb ganes de més.

Amb això ja veieu la satisfacció què m’ha produït la seva lectura. Possiblement Alan Bennett tingui els seus detractors, però jo m’afegeixo a la seva llarga llista de seguidors. Ja ens van agradar, i molt, els seus llibres “La dama de la furgoneta”, “Una lectora poc corrent”, “Amb una mà al davant i l’altra al darrera”, “Els nois d’història”… i ara no en sortim gens decebuts, ben al contrari, la ironia, el sarcasme, la crítica intel·ligent a la societat moderna i el particular sentit de l’humor segueixen intactes.

El títol, Indecències, i la portada, un forat de pany d’aquells que permeten espiar darrera una porta tancada, ja ens donen pistes de què van els contes: Una mirada als secrets inconfessables d’uns personatges singulars però alhora molt quotidians.

Si penseu que us pot agradar un toc d’erotisme narrat amb fina ironia britànica, no us el perdeu, és un llibre de qualitat innegable. Ha tardat més de dos anys a arribar en la nostra llengua, però és igualment benvingut.” Irene Tortós