Un cop de sort. La primera novel·la d’Antoni Bolinches

La primera novel·la d’autoajuda del psicòleg català més llegit.

Un dels aforismes més coneguts d’Antoni Bolinches, diu que “sense l’ajuda d’altres no ens convertim en nosaltres mateixos”. Aquesta és la idea que el reconegut psicòleg humanista de Barcelona desenvolupa, a la seva primera incursió en la novel·la.

 

 

 

 

 

 

 

 

Un cop de sort explica la història en primera persona, d’un home que transita pel món empresarial i polític amb l’única intenció de fer el bé als seus propis interessos. A través d’un argument de ficció que podria ser perfectament real, ens trobem amb un relat de crítica social que explica la peripècia vital d’un famós economista, candidat a diputat, que, quan es troba a un pas de l’èxit, pateix un terrible accident; la seva vida canvia per a millor i per sempre.

Psicologia i parapsicologia, humor i ironia, missatges del passat i els somnis del present formen aquesta interessant història escrita amb el peculiar estil únic de l’autor que, en honor a la seva condició com a creador i compilador d’aforismes, fa seves les paraules de Sigmund Freud que diu: “en broma és pot dir tot, fins i tot la veritat” i l’aplica amb veritable enginy en aquesta història suggeridora.

Partint aquesta frase i d’aquesta base, el llibre barreja realitat i ficció per transmetre dos dels missatges bàsics de la filosofia del creador de la Teràpia Vital: el primer és que mai és tard per canviar i el segon  que els grans canvis es produeixen com a resultat d’importants crisis.

Per tant, estem davant d’una interessant mostra de narrativa inspiracional, que tracta un problema real que només es pot resoldre a través d’un camí ideal: el que senyalen el tres savis del passat que es comuniquen amb el protagonista i li transmeten que el secret que s’orienta cap a una transformació personal; resultat de la qual no volem anticipar.

Antoni Bolinches (Barcelona, 1947) és Llicenciat en Psicologia i Màster en sexualitat humana. És un dels introductors de la psicologia és humanista a Espanya i s’ha especialitzat en el tractament dels conflictes de parella, les disfuncions sexuals i les teràpies de creixement personal, des d’una metodologia coneguda com a teràpia Vital.

Exerceix una important tasca pedagògica, entre els que destaca la seva condició de Professor del Màster en Sexologia clínica i Salut Sexual i el Màster en Educació Emocional de la Universitat de Barcelona. També és professor a l’Institut Superior d’estudis psicològics de Barcelona i altres institucions educatives acreditades especialitzades en la formació de psicòlegs clínics.

És un dels escriptors més prestigiosos d’autoajuda en castellà i l’èxit del seu treball original i la seva sòlida obra l’han convertit en un autor de referència per a les generacions de psicòlegs espanyols i iberoamericans. És també un reconegut creador d’aforismes dels quals recollim dues petites mostres relacionades amb el missatge que transmet la novel·la.

 

“Els polítics necessiten una cura d’humilitat i d’un curs d’ètica. 
Ens cal inventar una democràcia on es pogués elegir els que no volen manar.”
Antoni Bolinches

Llegiu les primeres pàgines del llibre: Un cop de Sort

Edició simultània en català i castellà