Camí sense retorn, Tian Riba

El dia 11 de setembre del 2012 una riuada humana va omplir els carrers de Barcelona estelada en mà, en la manifestació més multitudinària de la història. Aquell dia, la il·lusió i l’esperança van quedar  gravades  en  la  retina  de  centenars  de  milers  de  catalans.  Aquesta  és  la  crònica d’aquells fets de setembre, però també l’anàlisi i la interpretació dels fets anteriors i del context i de les condicions que van fer possible una revolució cívica.

Des d’aleshores, el que s’ha conegut com «el procés» ha patit molts alts i baixos, per errors propis i per l’hostilitat de l’Estat, i ja sabem moltes de les coses que ens esperaven en un viatge desconegut que no serà fàcil. Però el que ha començat Catalunya és ja un “Camí sense retorn”, es trigui el que es trigui en arribar-hi.

 

Camí sense retorn”  és una crònica política dels darrers mesos, que han capgirat la història de Catalunya. La manifestació “Catalunya, nou Estat d’Europa”, de l’11 de setembre de 2012 a Barcelona, va ser un clam a favor del sobiranisme que va trastocar el full de ruta del Govern de la Generalitat presidit per Artur Mas. El rebuig de Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, d’arribar a un pacte fiscal amb Catalunya, va accelerar un procés històric que nosaltres mai abans havíem viscut: convocatòria d’eleccions anticipades, campanya electoral amb joc brut i atacs per desqualificar els líders del procés i posicionaments dels partits al voltant d’un referèndum d’autodeterminació.

 

 

Tian Riba és periodista. Col·laborador i guionista del programa Divendres de TV3, intervé diàriament en la tertúlia d’actualitat d’aquest programa. També col·labora a El món a Rac1 i al diari ARA.

 

 

 

PVP 17,90 €  – - 256 pàgines