Nocturn de Sant Felip Neri, la novel·la que consolida Sebastià Bennasar com un dels nostres millors narradors

Nocturn de Sant Felip Neri (Meteora) és a la vegada una novel•la sobre Barcelona, sobre la identitat, sobre l’estupidesa de la guerra, sobre l’art i sobre l’amor. Tot concentrat en una de les places més enigmàtiques i colpidores de la ciutat. En definitiva, una novel•la que explica que el món, tot el món, hi cap en una sola plaça quasi desconeguda d’una gran ciutat.

Clara Bertran, una noia cega d’una antiga família de l’aristocràcia barcelonina, encarrega a Carles, un escriptor que malviu de la literatura, la redacció d’un llibre, tan curiós com intrigant, sobre un músic de carrer.

Dins els murs d’un casalot medieval de la plaça de Sant Felip Neri, les vides de Clara i Carles, juntament amb la de Franz, el violinista captaire provinent de Sarajevo del qual Clara vol saber la història, s’aniran relligant en un text que és un crit enrabiat de lluita davant les terribles dificultats que algunes persones han de superar senzillament per continuar vivint.

Nocturn de Sant Felip Neri és alhora un retrat crític i lúcid de la ciutat de Barcelona actual i la seva història, una crònica punyent de la tragèdia dels Balcans i unacondemna absoluta a qualsevol mena de guerra, passada o per venir.

 

Sebastià Bennasar i Llobera (Palma de Mallorca, 1976) ha treballat onze anys com a periodista al diari Baleares i al Diari de Balears. És crític literari del suplement «L’Espira» i col•labora amb diversos mitjans de comunicació. Llicenciat en Humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra, ha publicat obres de poesia i de narrativa com A la sabana no hi ha temps per a la compassió (Inrevés, 2002), El dia de l’alliberament (Documenta, 2006), Els blaus de l’horitzó (El Gall Editor, 2006), L’Estret de Torres (Hiperdimensional, 2006), Connie Island (Viena Editors, 2007) i les novel•les del gènere negre El botxí de la ciutat de Mallorca (Lleonard Muntaner, 2000), Cartes que no lliguen (Hiperdimensional, 2005), Jo no t’espere (El Gall Editor, 2008) i Mateu el president (Cossetània, 2009). El 2011 Bennasar va guanyar el XIII Premi de Narrativa Vila de Lloseta amb la novel•la La mar no sempre tapa (Moll, 2011) i també dins el gènere negre ha publicat recentment El país dels crepuscles (Alrevés, 2013). A Meteora ha publicat Pot semblar un accident, un assaig completíssim sobre la novel•la negra catalana de l’últim decenni i La primavera dels indignats, una crònica sobre aquest fenomen de protesta i reivindicació social.

Accediu a la lectura d’un fragment de Nocturn de Sant Felip Neri

Accediu a la lectura de la Guia didàctica de Nocturn de Sant Felip Neri

Accés al bootrailer del llibre