Les Torres del cel, el nou llibre de Coia Valls

Història de la fundació del monestir de Montserrat, la seva condició tel·lúrica, els misteris de la muntanya, els orígens d’un dels Scriptoriums més rellevants d’Europa, les relacions entre Església i poble així com la vida quotidiana durant el segle XI.

A principi del segle XI, la muntanya de Montserrat es un massís rocós amb ermites esparses. Hi viuen els que fugen del món cercant la pau o la redempció.

L’any 1025, l’abat Oliba pren una decisió que trastoca l’ordre establert.

 

Booktrailer del llibre

El llibre parla de Montserrat des del seu aspecte fundacional, no només de la comunitat benedictina que l’abat Oliba hi va ordenar establir, sinó també de l’origen d’aquesta muntanya sagrada, de la seva condició tel·lúrica. Narra les vicissituds i contradiccions que neixen d’aquesta comunió de l’home amb la natura, de la vessant subterrània i d’elevació de l’un i de l’altra tot perseguint oferir una visió cosmogònica.

En les seves pàgines se’ns mostra l’univers tan particular que ha generat la historia d’aquesta muntanya i es suggereix el seu passat marí a través de les petjades dels fòssils i de les reflexions dels personatges. No és de tots conegut aquest fenomen que va tenir lloc en temps remots, uns cinquanta milions d’anys enrere, quan la plana del Bages estava coberta per un mar interior. Però els mateixos sediments dipositats pels rius que hi desembocaven són els que ara se’ns ofereixen enlairats i esculpits per l’erosió del vent i de les pluges.

 

Coia Valls (Reus, 1960) és escriptora i actriu. També treballa com a logopeda. Ha publicat les novel·les La princesa de Jade (2010), premi Nèstor Luján de novel·la històrica, i El mercader (2012), premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres, premi a la Millor Novel·la en Català de Llegir en cas d’incendi, i premi a la Mejor Novela Histórica 2012 de la web Novelas Históricas, tots tres per votació popular.

 

Si la literatura és la nostra memòria, aquesta novel·la és un llibre indispensable. Ningú que estimi la nostra terra restarà indiferent davant d’aquesta històriaCare Santos

    Edició simultània en català i castellà